Wat is er zo mooi aan de Costa Blanca: 10x waarom!

Costa Blanca

 1. Het klimaat: De Costa Blanca heeft een micro-klimaat waardoor u het hele jaar kunt genieten van heerlijk weer. Jaarlijks zijn er meer dan 300 zonnige dagen. En met een gemiddelde temperatuur van 18˚, een lage luchtvochtigheid en nauwelijks luchtvervuiling is dit ook een uitstekende omgeving voor mensen die last hebben van reuma of longen. Niet voor niets is de Costa Blanca door de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) aangewezen als een van de gezondste leefklimaten van de wereld. En Spanje heeft met 81,4 jaar de hoogste levensverwachting van Europa (Lees meer: Spain ranks as Europe’s healthiest country)
 2. De stranden: Paradijselijk mooie stranden, varierend van zand- en kiezel en verschillende baaitjes.
 3. Goede bereikbaarheid: De vliegvelden Alicante en Valencia liggen dichtbij. Budget vliegmaatschappijen zoals Ryan Air, Transavia en Vueling vliegen hierop.
 4. Goede investering: Voor veel mensen is het nu ook interessant om een (2e) huis te kopen aan de Costa Blanca als investeringsobject vanwege de huidige economische crisis en de lage rente. Ten opzichte van 7 a 8 jaar geleden liggen de huizenprijzen nu stukken lager. Ook is de vakantieverhuur van deze huizen interessant waardoor de vaste kosten voor een groot deel gedekt kunnen worden.
 5. Goede gezondheidszorg: De gezondheidszorg in Spanje is prima. Vaak kunt u ook in uw eigen taal terecht bij de huisarts, tandarts en in het ziekenhuis.
 6. Vriendelijke mensen: De Spanjaard is vriendelijk, behulpzaam en gek op kinderen.
 7. Mooie natuur: Stranden, bergen, valleien en wijnvelden liggen allemaal vlak bij elkaar en lopen in elkaar over.
 8. Mooie dorpjes en steden: Witte dorpjes met kronkelstraatjes, stadjes met hippe strandtenten, Javea, Moraira, Benissa, Altea, Guadalest en natuurlijk de mooie steden Valencia en Alicante.
 9. Actief: Zeilen, kanoen, absailen, zwemmen, fietsen, wandelen, canyoning, de pretparken van Benidorm (o.a.Terra Mitica, Aqualandia, MundoMar) en nog veel meer activiteiten.
 10. Lekker eten & fiestas: O.a. tapas, paella, verse vis en wijnen. En iedere dag is er ergens wel feest!

Een huis kopen aan de Costa Blanca in de omgeving Moraira, Javea, Benissa en Calpe:

 • Wilt u meer weten over deze plaatsen? Dan kunt u op onze website verder lezen over o.a. Moraira, Javea, BenissaCalpe en de Jalon Vallei.
 • Via ons zoekfilter vindt u te koop staande huizen aan de Costa Blanca. Of kijk eens in ons aanbod van meer dan 3000 huizen.
 • Staat het huis waar u naar op zoek bent er niet bij: stuur ons dan uw wensen en wij gaan voor u aan de slag met onze Gratis Zoekopdracht Op Maat!
Sluit Menu