Wat is er zo mooi aan de Costa Blanca: 10x waarom!

Costa Blanca

  1. Het klimaat: De Costa Blanca heeft een micro-klimaat.  Hierdoor geniet u het hele jaar van heerlijk weer. Jaarlijks zijn er meer dan 300 zonnige dagen. De gemiddelde temperatuur ligt op 18˚. Er is een lage luchtvochtigheid en nauwelijks luchtvervuiling. Dit maakt dit een uitstekende omgeving voor mensen die last hebben van reuma of longen. De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) noemt de Costa Blanca dan ook als één van de gezondste leefklimaten van de wereld. Ook heeft Spanje met 81,4 jaar de hoogste levensverwachting van Europa. Lees meer: Spanje Gezondste Land ter Wereld.
  2. De stranden: Paradijselijk mooie stranden. Zandstranden, kiezelstranden en prachtige baaitjes.
  3. Goede bereikbaarheid: De vliegvelden van Alicante en Valencia liggen op een urrtje rijden. Meerdere budget vliegmaatschappijen vliegen hierop.
  4. Goede investering: U investeert uw geld in vastgoed in plaats van op de bank te laten staan tegen een lage rente. Wanneer u wilt, maakt u gebruik van uw eigen plekje onder de zon. De verhuuropbrengsten dekken een groot deel van de kosten. 
  5. Goede gezondheidszorg: De gezondheidszorg in Spanje is prima. Vaak kunt u ook in uw eigen taal terecht.
  6. Vriendelijke mensen: De Spanjaard is vriendelijk, behulpzaam en gek op kinderen.
  7. Mooie natuur: Stranden, bergen, valleien en wijnvelden liggen allemaal vlak bij elkaar.
  8. Mooie dorpjes en steden: Witte dorpjes met kronkelstraatjes. Stadjes met hippe strandtenten. Valencia en Alicante op maar een uurtje rijden. 
  9. Actief: Zeilen, kanoen, absailen, zwemmen, fietsen, wandelen en canyoning. De pretparken van Benidorm (o.a.Terra Mitica, Aqualandia, MundoMar).  
  10. Lekker eten & fiestas: O.a. tapas, paella, verse vis en wijnen. En iedere dag is er ergens wel feest!

Een huis kopen aan de Costa Blanca?: