Huis Kopen Jalon Vallei

Bent u van plan een huis te kopen in de Jalon Vallei? Wij hebben een groot aanbod villa’s, appartementen en nieuwbouw woningen te koop in de omgeving van Jalon /Xalo:

  • Bekijk hier ons uitgebreide aanbod huizen te koop in de Jalon Vallei.
  • Staat het huis dat u zoekt niet op onze website? Geef ons dan vrijblijvend uw wensen door via ons zoekformulier.

Wij begeleiden u in het totale proces, van zoektocht tot notaris, in het Nederlands (Onze Werkwijze).

Jalon Vallei (Vall de Pop): negen dorpjes met ieder een eigen cultuur

Als je vanuit de kust het binnenland inrijdt, ervaar je binnen 10-15 minuten een totaal andere omgeving.  Deze groene vallei, vol wijngaarden, amandelbomen, sinaasappelbomen en omringd door bergen, wordt de Vall del Pop genoemd. Tegenwoordig ook bekend als de Jalon Vallei.

In de vallei zijn 9 dorpjes met ieder hun eigen cultuur en feesten. Dit zijn Alcalalí, Benichembla, Benissa, Castell de Castells, Lliber, Murla, Parcent, Senija en Jalon (Xalo). Deze dorpjes liggen maar een paar minuten uit elkaar.

Veel buitenlanders wonen hier vanwege de rust, ruimte en groene omgeving. Tegelijkertijd is het maar 20 autominuten van de zee en de stranden. De enige file die je hier misschien tegenkomt, is die van een wijnboertje die op een tractor zijn druiven naar een van de vele bodegas brengt.

De Jalon Vallei wordt al lange tijd beschouwd als een van de mooiste gebieden van Spanje. Vooral in januari en februari. Amandelbomen toveren dan de hele vallei om tot een zee van witte en rose bloesem. Ook staat de vallei bekend om zijn wijnvelden en de bodegas die de zoete witte Moscatel, zachte rose en smakelijke rode wijn maken. Overal kun je deze wijnen ook proeven. Met of zonder een tapas erbij.

In Jalon staat een toeristenbureau. Hier geven ze je graag uitleg (vaak ook in het Engels of zelfs het Nederlands) over mooie bergwandelingen, fietstochten, de vele fiestas en andere lokale informatie.

Onderstaand filmpje geeft een goede impressie van de Jalon Vallei:

Geef een reactie

Sluit Menu