Huis Kopen Jalon Vallei | Aanbod 

Bent u van plan een huis te kopen in de Jalon Vallei? 

  • Bekijk hier ons uitgebreide aanbod.
  • Staat het juiste huis niet op onze website? Geef uw wensen door via ons zoekformulier. Wij sturen u dan snel een mooie selectie huizen toe. 

Wij begeleiden u bij het totale aankoop proces. Van zoektocht tot notaris. In het Nederlands. Lees hier meer over onze werkwijze.

Huis Kopen Jalon Vallei | Negen dorpjes 

Vanuit de kust rijd je in 15 minuten naar de Jalon Vallei. Deze vallei staat vol wijnvelden en wordt omringd door heuvels. Deze omgeving biedt rust, ruimte en veel natuur.

In totaal zijn er 9 dorpjes in de vallei. Ieder met hun eigen cultuur en feesten. Dit zijn Alcalalí, Benichembla, Benissa, Castell de Castells, Lliber, Murla, Parcent, Senija en Jalon (Xalo). Deze dorpjes liggen maar een paar autominuten uit elkaar. Jalon is het grootste dorp. De markt op zaterdag trekt veel bezoekers. Ook zijn hier een school, supermarkten, bodegas, restaurants en terrasjes. 

De Jalon Vallei is terecht een van de mooiste gebieden van Spanje. Vooral in januari en februari. Amandelbomen toveren dan de hele vallei om tot een zee van witte en rose bloesems. Ook staat de vallei bekend om zijn wijnvelden en de zoete desertwijn Moscatel. 

Onderstaand filmpje geeft een goede impressie van de Jalon Vallei:

Leave a Reply