Nederland

In Nederland hadden wij een heel mooi leven. Allebei een goede baan, 3 lieve en gezonde kinderen, een druk sociaal leven en een mooi huis in de binnenstad van Utrecht. Ook gingen we heel vaak op vakantie: lange zomervakanties, wintersport, stedentripjes, weekendjes tussendoor. En toch kriebelde er iets. Wij hadden altijd veel gereisd en ook al vaker tijdelijk in het buitenland gewoond. Met kleine kinderen hadden we dit op een lager pitje gezet.

Kriebels

Onze hernieuwde buitenlandaspiraties begonnen met het zoeken van een vakantiehuis. We merkten dat het met 3 kleine kinderen toch wel erg prettig zou zijn om een vertrouwd “eigen” vakantieplekje te hebben. Een tweede thuis. We begonnen met onze zoektocht dicht bij huis: een huisje in Friesland of op een van de plassen rondom Utrecht. Totdat we bedachten dat we een groot deel van het weekend toch wel vaak op de hockey- of voetbalvelden te vinden zouden zijn. En het weer in Nederland vaak tegenvalt.

Dus breidden wij ons zoekgebied uit. Het moest daar in ieder geval mooi weer zijn en zo dichtbij dat je er ook voor een lang weekend naar toe zou kunnen. Al snel kwamen wij uit op de Provence/Cote d’Azur en Andalusië, waar we al vaker naartoe gingen in de zomervakantie.

Door de hoge huizenprijzen in de Provence/Cote d’Azur en het klimaat in Andalusië (hete zomers, strenge winters), kwamen wij op een gegeven moment uit bij de Costa Blanca. De huizenprijzen zagen er hier heel aantrekkelijk uit en dat de WHO het tot een van de gezondste leefklimaten van de wereld heeft uitgeroepen, sprak ons ook wel aan. Meer dan 320 dagen per jaar zomer, wat zou dat lekker zijn!

Inmiddels raakte de crisis in Nederland ons ook en door een reorganisatie raakten we een baan kwijt. Na de eerste schrikreactie begonnen we het ook als een kans te zien. We hadden allebei al jaren hard gewerkt en met de balans werk en privé gejongleerd.  Misschien konden we ook wel iets opbouwen aan de Costa Blanca en wat meer tijd voor ons als gezin krijgen. Ons “yuppen” leven hadden we nu ervaren, tijd voor iets nieuws.

Naar Spanje

Onze eerste periode in Spanje was er een van verrassingen en aanpassen. Geweldig was het weer, de mooie natuur, de hartelijke mensen en het lekkere eten. Aanpassen was het leren van een nieuwe taal en andere gewoonten (bureaucratie!). Niet alleen voor ons maar ook voor de kinderen. Zij gingen ook naar een nieuwe school en kinderdagverblijf. Hoewel het soms ook lastig was met je weg kunnen vinden in een andere taal (Spaans, Valenciaans, Engels), merkten wij vooral hoe heerlijk het was om zoveel tijd met elkaar te hebben en te genieten van het leven buiten.

Wij kenden de Costa Blanca alleen maar van de verhalen over de stranden, mooie weer en Benidorm. Inmiddels kwamen wij er achter dat er nog veel meer is. Als je 10 minuten landinwaarts rijdt, heb je een schitterend achterland. Met wijnvelden, palmen, citrusvruchten, bergen,  watervallen en kleine dorpjes. Ook kun je hier wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen etc.

Na de eerste aanpassingen van de kinderen en het meeste regelwerk, zijn wij beiden aan de slag gegaan bij een makelaarskantoor. Dido bij een makelaar aan de kust en Amy in de Jalon Vallei. Aangezien wij altijd als vastgoedexpert in Nederland hebben gewerkt, ontstond bij ons al snel de behoefte om samen een eigen makelaars- & ontwikkelingskantoor op te starten.

Casas Costa Blanca

Inmiddels is Casas Costa Blanca een feit en zijn wij nu dagelijks bezig met het begeleiden van kopers om ook hun droom waar te maken. Vooral omdat wij hier ook zelf zo heerlijk wonen, zijn wij des te gemotiveerd om met onze vastgoedkennis en Spanje-ervaring u te helpen met het zoeken naar een (2e) huis in Spanje. En alles wat daarbij komt kijken.