Emergency Home

COVID19, het raakt ons allemaal! Wij willen ons steentje bijdragen in de strijd tegen het Coronavirus. Hieronder leggen we uit hoe we dat gaan doen en bieden tevens de mogelijkheid aan jou om met ons mee te doen!

Om te beginnen hopen we dat je in goede gezondheid bent en veilig thuis met familie en dierbaren. Iets wat zo vanzelfsprekend was, is dat nu niet meer. Hoe bizar dat de wereld in een paar weken tijd zo veranderd is. Ook wij hebben een abrupte verandering ervaren, de lockdown in Spanje is twee weken geleden begonnen en duurt zeker nog zo lang door. Ons normale werkritme lijkt ver weg, maar de behoefte om iets te doen groeit elke dag. Daarom hebben we ons nu aangesloten bij een initiatief dat nog slechts enkele dagen oud is, maar waarbij wij onze volle competentie en netwerk kunnen benutten voor een ondersteunende rol aan de strijders in de frontlinie: de medewerkers in de zorg.

Wat vastgoed te maken heeft met de strijd tegen COVID-19?

Veel medewerkers in de zorg hebben op dit moment een tijdelijk onderkomen nodig in de buurt van het ziekenhuis waar ze werken. Maar juist door de crisis zijn hotels gesloten en vakantieverhuurkantoren dicht. Wij gaan voor hen een oplossing voor zoeken.

Het idee is dat medewerkers in de zorg de kans krijgen om hun werk te blijven doen in de strijd tegen COVID 19 zonder zich zorgen te hoeven maken of ze daarmee de gezondheid van hun eigen familie (gezin of eigen ouders bijvoorbeeld) op het spel zetten. De kans om besmet te raken met het Coronavirus is zeer reëel voor de mensen die in de zorg werken en de angst om dit virus door te geven dus ook. Om deze zorghelden in dat opzicht te ondersteunen zijn via het initiatief Emergency Home op verschillende plekken in Spanje makelaars bezig om hen te kunnen voorzien in een alternatief onderkomen waar ze gedurende de periode van de crisis kunnen verblijven, zonder dat hen daarvoor kosten gerekend wordt. In de korte tijd dat dit initiatief nu loopt blijkt er al heel veel interesse te zijn en zijn al veel verpleegkundigen en dokters aan een tijdelijk huis geholpen.

De vraag

Er komen steeds meer aanvragen binnen voor tijdelijke huisvesting, dus er zijn ook steeds meer huizen nodig die beschikbaar worden gesteld. Mocht je geraakt zijn door dit initiatief en meer willen weten over deelname als huiseigenaar, dan horen wij graag van je! Voor de duidelijkheid: we zoeken huizen die kosteloos ter beschikking kunnen worden gesteld, er wordt geen huur betaald of onkosten vergoed. Iedereen die meewerkt aan dit initiatief, doet dit op vrijwillige basis. Dat geldt ook voor ons natuurlijk.

Wil je meer weten over hoe dat dan werkt, stuur dan een mail naar: [email protected]. Heb je zelf geen huis in Spanje, maar ken je iemand die dat wel heeft, laat hen weten van dit initiatief en stuur ze bijvoorbeeld een link naar deze pagina.

Een crisis als deze brengt ook juist het goede in de mens naar boven. Dit initiatief is daar een voorbeeld van en laat ons hart sneller kloppen. Hopelijk werkt het aanstekelijk 😉 !

Leave a Reply